top of page

Sledehonden training

Wil jij alles weten over de sledehondensport? Wil je helpen met de harnassen aantrekken en de honden voor de kar inspannen? Ga dan mee trainen met de honden en help van begin tot eind.

309702965_500271488775799_3834980666125320302_n.jpg

Wat gaan we doen

We starten bij ons in de kennels, hier maak je kennis met de honden en help je met alle voorbereidingen voor de training. Samen gaan we de honden harnassen en inspannen. Vervolgens ga je voorop de kar zitten met de gids die achterop de kar staat. Omdat het een training is zullen er ook onervaren honden mee gaan of nieuwe routes worden ontdekt. Hierdoor kan er van alles gebeuren tussendoor waarvoor je er af zal moeten om de honden te helpen.

De afstand die de honden tijdens een trainingsronde kunnen maken is afhankelijk van het aantal honden dat mee gaan, de temperatuur en uiteraard de conditie van de honden.

 

Voor wie

Deze activiteit is te boeken voor maximaal 2 volwassen + maximaal 2 kinderen t/m 11 jaar.

LET OP; het totaalgewicht (volwassene & kind) op de kar mag maximaal 120 kg zijn.

 

Waar & tijdstip

Cripple Creek's Husky Adventures in Bergentheim

I.v.m. weersomstandigheden hanteren wij geen vaste tijden. 

Ongeveer 5 dagen voor de activiteit plaats vindt zullen we het tijdstip doorgeven.

Tijdsduur

1 á 2 uur

Aan het begin van het seizoen (oktober) beginnen we met trainen, dan maken de honden nog maar rondes van 3 km. Aan het einde van het seizoen (maart) kunnen we al wel rondes van 20 km maken. Hierdoor verschilt het dus ook hoelang een training duurt.


Prijzen training_edited.png

Extra

Zorg voor comfortabele en makkelijke kleding die vies en nat mag worden.

 

De trainingen worden van oktober t/m maart georganiseerd, maar we hanteren wel een maximum temperatuur van 12 graden. Mocht het warmer worden op de door u geboekte dag zullen we samen tot een geschikte oplossing komen.

Deelname aan een activiteit is op eigen risico!

bottom of page